Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Хесус

Хесус (Испания)

Животът на Хесус с болестта на Паркинсон започва през 1985 г. Именно тогава той за пръв път започва да наблюдава симптомите, като започва лесно да губи равновесие. Хесус не се притеснява за симптомите, защото те се появяват само при стрес. Когато обаче лявата му ръка отказва да се движи при ходене, Хесус започва да се притеснява.  

Едва след десет години, обаче, през 1995 г., на 43-годишна възраст, докато пише докторската си дисертация, Хесус решава да потърси консултация с лекар. След като е насочен към невролог, Хесус получава предписание за лечение, но не и диагноза. Той веднага забелязва, че предписанието е приложимо за лечение на Паркинсон, но не му хрумва, че той също би могъл да страда от болестта. При второто си посещение при невролог, Хесус провежда изследване за потвърждение и тогава му е поставена официалната диагноза - болест на Паркинсон. Докато продължава своето лечение, Хесус и неговият невролог забелязват изразено подобрение и облекчаване на симптомите.  

Като бивш професор по история на изкуството, Хесус е щастлив да се завърне на работа и да преподава два пъти седмично под формата на дистанционно обучение за американски университети, които водят обучение в Испания. Освен това отделя време, за да пише статии с рецензии за местни издания. За да се адаптира към живота с болестта на Паркинсон, Хесус въвежда малки практични промени, за да се придвижва по-лесно из къщата и продължава да работи със своя невролог, като правят необходимите промени в лечението. Хесус вече не се тревожи за бъдещето и се е посветил на това да изживява всеки свой ден пълноценно.