Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Кристер

Кристер (Швеция)

Живее с болестта на Паркинсон от 1988 г.Говори от името на хората, страдащи от болестта на Паркинсон


Кристер помни момента на срещата с Паркинсон - защото тъкмо тогава слага часовника си и точният час и минута са още в ума му. През 1988 г. на 45-годишна възраст, той учи за невролог и бързо разбира какво означава треперенето на ръката му. Все още му е трудно да приеме диагнозата, тъй като усеща изтръпване, точно когато трябва да пътува някъде или да продължи работата си.

На 54-годишна възраст Кристер напуска работата си в клиника за мозъчни увреждания заради симптомите за напреднал етап на болестта на Паркинсон. Той проучва нова за времето си възможност, дълбока мозъчна стимулация, и забелязва голямо подобрение в симптомите. Той продължава да работи със своя лекар, за да е сигурен, че дълбоката мозъчна стимулация и медикаментите му дават свободата, която му е необходима, за да играе голф и да прекарва повече време с внуците си.

Днес Кристер отново практикува медицина и работи изключително с пациенти, страдащи от Паркинсон - защото той може да разбере истински през какво точно минават. Кристер е оптимистично настроен за своето бъдеще и продължава да споделя с другите своя опит при поставянето на цели и положителното мислене.