Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Волфганг

Волфганг (Германия)

Живее с болестта на Паркинсон от 1994 г.

Говори от името на хората, страдащи от болестта на Паркинсон

Волфганг води активен живот: женен, с две деца, той току-що е построил нов дом и му предстои издигане в службата, когато изведнъж целият му живот се променя. Всичко започва, когато съпругата на Волфганг забелязва, че дясната му ръка вече не се движи добре при ходене. Волфганг не обръща внимание на този симптом като вярва, че той най-вероятно е резултат от счупена ключица при инцидент, няколко години преди това. Посещава редица лекари, но никой не дава обяснение за симптомите на Волфганг.  

Няколко месеца по-късно Волфганг се среща със своя невролог, който след като провежда няколко изследвания за двигателна активност му поставя диагноза - болест на Паркинсон. Едва тогава Волфганг разбира смисъла на предизвикателствата, пред които е изправен в ежедневието си, като пълно обездвижване по време на разходка със семейството. След разговор с невролога, Волфганг решава да предприеме лечение. След няколко опита с различни лечения, Волфганг открива най-добрата възможност за лечение, която показва значително подобряване.  

Днес, Волфганг продължава да кара колело в швейцарските, австрийските и италианските Алпи. След като започва да кара колело още на шест години, Волфганг е повече от щастлив, че може да продължи да се занимава със страстта на живота си. За Волфганг болестта на Паркинсон не е изцяло нещо лошо: чрез нея той открива поезията и други нови умения, както и насърчава други хора с болестта на Паркинсон да открият своите вътрешни заложби и сила, за да преодолеят трудностите, пред които са изправени в своя живот.