Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Вероника

Вероника (Испания)

Грижи се за съпруга си, който страда от болестта на Паркинсон

Говори от името на хората, страдащи от болестта на Паркинсон

Вероника се запознава със своя съпруг Хосе Мария едва на 16-годишна възраст;  още на първата си среща двойката разбира, че са идеални един за друг. След както Вероника завършва своето образование, двамата започват да градят успешен живот заедно. Нещата, обаче, започват да се променят през 2003 г., когато Вероника забелязва, че нейният преди това жизнен и щастлив съпруг вече не изразява емоции. Нейните притеснения нарастват, когато Хосе Мария започва да губи тегло и започва да проявява чести промени в настроенията. През 2004 г. двойката решава да посети семейния лекар, за да обсъдят симптомите на Хосе Мария. След като получават направление за невролог, Вероника придружава своя съпруг при прегледа. И двамата са шокирани при поставянето на диагнозата - болест на Паркинсон. Нейната първоначална реакция на отчаяние се превръща в оптимизъм, когато съпругът й се обръща към нея с думите: „Веро, не го превръщай в  трагедия.”

С подкрепата на своето семейство Хосе Мария започва работа със своя невролог и откриват подходящите медикаменти за овладяване на симптомите. След като намират най-добрата възможност за лечение, Хосе Мария продължава работа с невролога и правят промени, винаги когато е необходимо, като резултатите сочат подобрение за радост на Вероника.  

Вероника продължава да подкрепя своя съпруг през всичките му изпитания, включително дейности като плуване и ходене. Днес, Вероника прекарва всеки уикенд извън града заедно със семейството си. Тя се гордее с това, че семейството й е останало заедно пред лицето на нещастието и се възхищава на своя съпруг за жаждата му а живот предвид болестта на Паркинсон.