Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Лойд

Лойд (Англия)

Живее с епилепсия от 1986 г. Говори от името на хората, страдащи от епилепсия


През 1986 г. Лойд претърпява автомобилна катастрофа на обиколен път. Макар че той и съпругата му оцеляват, той претърпява на пръв поглед незначителна травма на главата. Първоначално изглежда, че се е възстановил напълно, но в рамките на един месец, съпругата му забелязва, че той изглежда все по-разсеян при разговор. Тя настоява той да потърси мнението на лекар, но Лойд отказва да признае, че има проблем, докато един ден не постъпва по спешност в болница след първия сериозен пристъп.

В последствие на Лойд е поставена диагноза епилепсия. Неговите комплексни парциални и вторично генерализирани пристъпи понякога предизвикват необичайно поведение, но с подкрепата на своята съпруга той решава активно да се справи със своето състояние.

През целия си живот той се сблъсква с погрешни схващания за епилепсията от страна на семейството и приятелите си, но и намира нови съюзници на работа и у дома. Постоянството на Лойд в леченията, групите за подкрепа и обучението на работното място го карат да се чувства горд, че работи в посока обществото да започне да проявява по-голямо разбиране към епилепсията.  

Лойд работи упорито, за да пребори митовете около епилепсията. Понастоящем той насърчава хората с епилепсия да потърсят медицинска помощ от лекар и да започнат лечение още в начален етап.