Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Джеръм

Джеръм (Германия)

Живее с епилепсия от 1989 г.

Говори от името на хората, страдащи от епилепсия


За всеки човек, който обича спорта, епилепсията е само пречка, която трябва да бъде преодоляна, и съперник, който трябва да бъде победен. Джером тренира активно през целия си живот, като подлага на изпитание своята издръжливост при състезания по плуване, колоездене и тичане.

Джером получава първите си два припадъка като дете в училище, а третият – на път за тренировката по плуване.  Веднага го транспортират до болницата, където остава на легло в продължение на шест седмици преди да му бъде поставена диагнозата епилепсия. Неговият лекар настоява той да прекрати спортните занимания. Той спира за кратко, но силно желае да продължи да се състезава, за да докаже, че епилепсията не го е победила. Той признава, че е имал късмет и не е претърпял травма, предвид рисковете, които е поел.

С подкрепа от неговото семейство и невролог, Джером започва лечение с медикаменти и неговите пристъпи намаляват и се разреждат. Оттогава е завършил успешно участието си в няколко триатлона и не е получавал пристъпи от 2003 г. насам. В момента Джером има шофьорска книжка и работи като физиотерапевт. Той продължава да води изключително динамичен спортен живот.