Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Беатрис

Беатрис (Испания)

Живее с епилепсия от 2000 г.  Говори от името на хората, страдащи от епилепсия


Беатрис прекарва голяма част от младежките си години и ранните години на зрялост изолирана от света в страх и притеснение, заради болест, за която не знаела нищо: епилепсията. Била на 8 години, когато получава първият си атоничен пристъп, само че отнема години на пристъпи, погрешни диагнози и заблуждаваща информация, преди Беатрис да получи правилната диагноза.  

Един от лекарите й казва, че не е възможно да получава пристъпи по време на сън. Друг твърди, че пристъпите през нощта не са нищо друго, освен „разстройство на съня” в резултат на стрес. Няколко години по-късно, един невролог пита Беатрис дали употребява кокаин, защото „Не започваш да страдаш от епилепсия на 30... освен ако не употребяваш наркотици, не си претърпял злополука или имаш тумор,” й казал той.

Животът на Беатрис се преобръща драстично към по-добро, когато открива онлайн форум, посветен на епилепсията. „Да знам, че има толкова много други хора с епилепсия, беше най-добрата терапия за мен,” казва тя. През онлайн форума освен това тя се свързва с лекар, който специализира в лечението на епилепсия и заедно с него Беатрис работи по изготвянето на успешен план за лечение. Междувременно Беатрис пише книга за епилепсията, която да помогне на всички останали да научат повече и да ги насърчи да направят всичко възможно да намерят решение, така че да водят добър живот, независимо от болестта.